swimstore

Elnökségi közlemény az újonnan csatlakozni akaró egyesületek felé

2017.01.26
A 2017-es szenior VB kapcsán, az eddigi éveknél sokkal több egyesület alakul illetve dönt a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségéhez (MSZUOSZ) való csatlakozásról.

A Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) kérésre 2017.01.16-án leadtuk az eddigi tagegyesületeinket, amelyek színeiben indulhatnak versenyzők a Világbajnokságon. Mivel több egyesület pont ekörül a dátum körül jelentkezett, hogy szeretnének csatlakozni , ezért  megkértük a MÚSZ-t, hogy kiegészíthessük az adataikkal a FINA-nak a nevezéshez leadott listát. Halasztást kaptunk 2017.01.31-én,  kedden délután 16:00 óráig. Az eddig a dátumig leadott egyesületek kerülnek be a FINA nevezési rendszerébe tehát a versenyzőik a saját színeikben csak akkor nevezhetnek, ha ez a felvitel megtörténik.

Az MSZUOSZ-hez a csatlakozás feltételei ismertek és törvényileg meghatározottak. Csak olyan egyesület csatlakozását tudjuk elfogadni 2017.01.31-ig amelyik minden formai, jogszabályi és MSZUOSZ alapszabályi követelménynek megfelel.

Természetesen ezután a dátum után is várjuk az új egyesületeket szövetségünkbe, de nem áll módunkban a világbajnokságra történő nevezést megoldani  azon egyesületek versenyzőinek az egyesületük színeiben,  amelyek nem kerültek be a FINA nevezési rendszerébe!

MSZUOSZ elnöksége