swimstore

Tájékoztató a váltóban elsőként úszó versenyzők eredményének egyéni időként történő hitelesítéséről


2017.09.06
Frissítés: A FINA szabályok szerint a váltóban úszó első versenyző ideje- kivéve a mix váltóban elsőként úszó versenyző idejét- hitelesíthető világcsúcsként.

A FINA verseny szabályok szerint a váltóban úszó első versenyző ideje- kivéve a mix váltóban elsőként úszó versenyző idejét- hitelesíthető világcsúcsként. 

Ezt a szabályozást a hazai versenyeken az országos csúcsok esetén eddig nem követtük

 „SW 12.12 The first swimmer in a relay, except in mixed relays, may apply for a World Record or a World Junior Record. Should the first swimmer in a relay team complete his distance in record time in accordance with the provisions of this subsection, his performance shall not be nullified by any subsequent disqualification of his relay team for violations occurring after his distance has been completed.”

Az eredeti dokumentum itt található: https://www.fina.org/sites/default/files/rules-print-pdf/7440.pdf

Ugyanakkor a FINA a szenior versenyekre hozott szabályzatában megengedi a mix váltó első embere által úszott csúcsok hitelesítését.

MSW 5.4 The first swimmer in mixed relays may apply for a Masters World Record.

https://www.fina.org/sites/default/files/finamarules_20152017.pdf

Ezért az előző a honlapon közölt tájékoztatásunk bár a FINA verseny úszókra írt szabályzata alapján készült, nem vonatkozik a szenior versenyzőkre. A mix váltókban első versenyzőként úszott eredmények országos csúcsként történő hitelesítése folyamatban van.

Elnézést kérünk a félretájékoztatásért!

MSZUOSZ elnöksége