Beszámoló a Rijekában rendezett nyíltvízi EB-ről


2016.09.13
Hajdú László, a Bácsvíz-KKVSC masters úszóversenyzője a londoni medencés Európa bajnoki második helyezése után a hosszútávúszásban indult egy még nemesebb éremért szerencsét próbálni. A nyáron végigúszott, versenyzett hónapok után jó reményekkel indult a távnak.

Rijeka gyönyörű tengerpartja ideális helyszíne volt az öt kilométeres úszásnak. Az előző napok magas hullámai elcsitultak, s Laci korcsoportjának 52 versenyzője 15 órakor nekivágott. Érdekesség, hogy ugyanakkor indult Boronkai Peti futama is, Laci bizonyára erre is gondolt, hiszen sport és sorstársak is, mikor a táv feléig jutva az ötödik helyen fordult.

Sajnos, a bólyák nem a megbeszéltek szerint voltak, ekkor kicsit elnyúlt a vezetők sora, HaL nem jól fordult, a vége előtt tudott egy helyet javítani. Elmondása szerint kicsit többet volt szellemében a közelmúltban elhunyt édesanyjával, próbált beleadni mindent, ez a verseny így sikerült. Európa negyedik hosszútávúszója lett a 7 korcsoportban!

Utólag mit is mondhatnánk? Aki a 24 órás úszóünnepet teljesíti egymaga 73,3 km, Londonban második, Rijekában negyedik, az méltán érdemli meg azn elismerést.

Jövőre Budapest rendezi az úszók Világbajnokságát..

Gratulálunk!

MSZUOSZ