Tájékoztató a Master VB-ről


2017.06.29
A gyulai versenyen 2017.06.24-én szombaton elhangzott tájékoztató és a felmerült kérdésekre a válasz


A medencés versenyekről a tájékoztatót Sass Katalin (FINA 2017-es VB szervező bizottság) tartotta

 1. A nevezéseket a 2017-es budapesti - balatonfüredi VB-re 2017.06.29 csütörtök éjfélig lehet leadni
 2. A 800 méteres gyorsúszásban például több mint közel 1000 versenyző várható, két helyszínen kerül lebonyolításra (Duna Aréna és Margitsziget Nemzeti sportuszoda)
 3. A Dagály uszoda mellett lesz a FINA market street, ami már az elit VB-re épül és a szenior VB résztvevői is látogathatják. A Duna parton megépült sétányt tervezik megosztani az utcai forgalommal a szenior VB idejére és megnyitni a szenior úszóknak, hogy a melegítő medence és a Duna Aréna versenymedencéi között közlekedhessenek.
 4. Ezen a héten július 1-én lesz megbeszélés a FINA Masters bizottsággal a szenior VB kapcsán felmerülő kérdésekről
 5. Akkreditációs kártyával lehet közlekedni a verseny helyszíneken és a melegítő medence környékén. A medence térbe csak az aznap úszók mehetnek be. Ugyanez lesz az eljárás mindkét helyszínen tehát a Margitszigeti Nemzeti Sportuszoda komplexumban is. A Margitszigeten a két 33 1/3 méteres medencében lehet melegíteni.
 6. Tervezik kivetítők kihelyezését a melegítő medencékhez mind a két helyszínen.
 7. A 26-os busz sűrített járatokkal és hosszú buszokkal közlekedik mindkét VB alatt.
 8. A szenior VB alatt még nem lehet tudni lesz-e hajójárat.
 9. A volt Úttörő stadion MAC pályán lesz 2017.08.07-én a megnyitó és 2017. 08.20-án a záróünnepség. Az időpontot illetően még nincs döntés.
 10. A befejezés 2017.0820-án vasárnap. A versenyzárás programba beleillesztik a Szent István napi tűzijátékot
 11. A Margitszigeten a Market street a MAC stadionban szintén az teljes VB ideje alatt működik majd.
 12. A versenyhelyszínek és két helyszínen a medencék pontos elosztása még nem ismert ez a nevezések lezárása utána versenyző szám ismeretében történik majd és a FINA hagyja jóvá.
 13. A versenyhelyszínek váltva lesznek, de a pontos elvek és menetrend még nem ismert (lásd 4. pont)
 14. Eredményhirdetések a Dagály Arénában a market streeten a színpadon, a Margitszigeten az uszoda területén lesznek miután az adott versenyszám adott korcsoportjának minden úszója teljesítette a távot meghatározott időn belül (tervezett ½ óra).
 15. Az akkreditációs kártyákat 2017. augusztus 1-től lehet felvenni a Dagály melletti akkreditációs központban. Nyitva tartásuk egész napos.
 16. A váltók esetleges név cseréjére legkésőbb egy nappal a váltók előtt az infopultoknál lesz lehetőség, de korcsoportot már nem változtathatnak.
 17. A váltók egyetlen helyszínen a Duna Arénában lesznek
 18. A megerősítés sorrendben a 800 és a 400 gyorsra valamint a 400 vegyesre egy nappal a versenyszám lebonyolítása előtt (800 gyors 2017.08.14-én, a 400 vegyes 2017.08.16-án, és a 400 gyors 2017.08.20-án lesz)
 19. Az ingyenes látogatókat 0 Ft os jeggyel (a nyilvántartás és a várható létszám ismerete miatt szükséges) lehet regisztrálni. Erre 2017.08.01-je után lesz lehetőség mindkét helyszínen (Duna Aréna és Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda), illetve interneten keresztül. Lesz róla pontos tájékoztatás.
 20. Ha valakinek a nevezése és a 2017.06.29-ei zárás közben járt le a személyije és lecserélte a regisztrációs oldalon My profileban az újat ajánlott feltölteni és az adatokat ami az igazolványra vonatkoznak módosítani.
 21. A versenynap reggel 8:00 tól kezdődik egyelőre úgy tudjuk nem lesz a rajtlistán időpont a futamok kezdetére.
 22. Fejen átugrással lesznek a rajtok.
 23. Streamen közvetítik mindkét helyszín mindkét medencéjéből a versenyeket kommentár nélkül fix kamerával.
 24. Az szenior VB két helyszínén aki nem úszik aznap nem mehet edzeni erre a Komjádi lesz kijelölve
 25. A normál úszódresszek engedélyezettek. Az az elv, ha nincs „FINA” jelzés az úszóban nem lehet olyan anyagból pl gumi ami a vízfekvést befolyásolja
 26. Edző bemehet a versenyzővel


Nyílt víz Balatonfüred Lázár Rita (FINA Vb és szenior VB szervező) tájékoztatója

 1. A versenyt Balatonfüreden rendezik 2017.08.10-11-12-én. A start időpontjai az időjárási bizonytalanság miatt változhatnak
 2. A fürdőruhákra az elvárások a medencés versenyhez hasonlók, de engedélyezett a bokáig érő alsó a vállak szabadon kell legyenek.
 3. A körmöt kézen és lábon rövidre kell vágni és nem karcolhatnak. Nyaklánc, gyűrű, óra viselete tilos.
 4. Két vonat indul Budapestről, a Déliből, közvetlen járat, csak Székesfehérváron állt meg, verseny után, az eseti órákban indul vissza a vonat. A vonatot akkreditációs kártyával ingyen lehet igénybe venni
 5. Akkreditáció Balatonfüreden is lesz, de azt,hogy valaki ott veszi fel azt előzetesen be kell jelenteni. A biztonsági kapun csak azt engedik majd be, akinek futama lesz.
 6. Férfiak indulnak először. Minden nap az aznapra meghirdetett korcsoportok  közül a legfiatalabb korcsoport kezd. Kidolgozás alatt a pontos verseny menetrend, FINA masters committee jóváhagyás után kb. két héten belül várható a tervezett futambeosztás ( futamon értjük az egyes korosztályok indulását )
 7. A rajt vízből lesz. Sapka színnel lesz megkülönböztetve minden futam. A versenyzők mindkét kezükre chipes órát kapnak a célba érés időpontjának rögzítését egyszerűsítendő.
 8. A pálya egy körös, 3km,  A,B,C bóját kell kerülni
 9. A befutónál a lelátóról lehet követni a célba érkezést.
 10. Pályán edzeni aug.9-én 16.00 órától 17.30 ig lehet először.Minden nap lesz edzéslehetőség a versenypályán az aznapi versenyt követően kb 16.00 órától
 11. A versenyt megelőzően lesz technikai értekezlet, a startot megelőzően pedig az úgynevezett last briefing, ahol a elmondjuk a legfontosabb szabályokat még egyszer, angolul!