IV. Duna Kupa a Tüske Uszodában


2018.01.27
Örömmel értesítünk minden kedves szenior úszót, hogy Budapest 2018-ban sem marad szenior úszó rendezvény nélkül! 2018. április 14-15-én Budapesten a Tüske Uszodában kerül megrendezésre a IV. Duna Kupa Nemzetközi Szenior Úszóverseny, amely egyben egyesületi csapatverseny is.

A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége 2015-ben rendezte meg első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal a Duna Kupa nemzetközi szenior úszó csapatbajnokságot, amely egyfajta felvezető, ráhangoló versenye volt a 2017. évi Masters Világbajnokságra, hiszen egyrészt szerepelt a LEN versenynaptárában, másrészt pedig évről évre egyre népes nemzetközi mezőny állt rajtkőre. 

2015-ben és 2016-ban Kecskeméten, 2017-ben Hódmezővásárhelyen került megrendezésre a verseny, hiszen ekkor még Budapesten nem igazán volt megfelelő és szabad kapacitással is rendelkező uszoda.

A szenior úszás Magyarországon soha nem látott magasságokba ért 2017-ben, hiszen a budapesti világbajnokságon nem csak a magyar résztvevők számában, hanem az elért eredmények tekintetében is fantasztikusan sikerült. 24 darab egyéni világbajnoki arany, három váltó bajnoki cím mellett 20 ezüstérem és 23 bronzéremmel, valamint 10 váltó ezüsttel és 4 váltó bronzéremmel zártuk a versenyt.

Mind a magyar versenyzői eredmények, mind pedig a magyar rendezői eredmények méltán tették híressé a VB-t, illetve Budapestet. Mind Budapest, mint helyszín, mind a magyar szeniorúszó társadalom bizonyított, hogy ott a helye a nemzetközi szenior úszás vérkeringésében és Budapesten is rendszeresen rendezni kell nemzetközi versenyt.

2018-ben ismét lesz nemzetközi szenior úszóverseny Budapesten!

Bízunk benne, hogy ez a lehetőség újra sok szeniorúszót megmozgat itthon és külföldön egyaránt és ismét reflektorfénybe kerülhet a szeniroúszás!

További információk a www.szeniorob.hu oldalon hamarosan!

Találkozunk 2018. április 14-15-én a Tüske Uszodában!

A rendezők nevében

Kolonics Krisztián