Információk a IV. Évindító Nemzetközi Szenior Úszóversenyről


2019.01.17
Szeretettel várunk Benneteket az Évindító versenyünkre. Az előzetes rajtlisták elkészültek, melyeken lehetséges még változás, tehát a rajt előtt nézzétek meg át, valóban ott úsztok-e, mint ami az előzetes listában volt.

1500-as rajtlista, 50-es rajtlista

Néhány fontos tudnivaló a versennyel kapcsolatban: 

Bemelegítés: 

9-10-ig a versenypályákon. 

  • Nagyon rövid bemelegítés az első két férfi futam után. 
  • Ha nagyon jó időket úsznak a futamok leggyengébbjei és időt takarítanak meg a nevezési idejükhöz képest, akkor a női futamok előtt újabb nagyon rövid melegítés, ha csúszásban vagyunk, sajnos nincs rá lehetőség. 
  • Akik menet közben érkeznek, két lehetőségük van: 
    • A fedett 33 méteres medencében ifjúsági torna van, a kapu mögött elvileg minden óra egész és fél között van egy kevés hely.
    • A 25 méteres medencéről levették a sátrat műszaki hiba miatt hétfőn, jelenleg még nincs benne víz, de ígéretet kaptunk rá, szombatra mindent elkövetnek, hogy kb. 30 fokos vízben, nyitott medencében úszni lehessen. 
    • Az élmény medence meleg vizében lehet mozogni, de az nem az igazi. 

Elnézést kérünk a kellemetlenségért, de a műszaki hiba nem volt belekalkulálva a versenyünkbe. Azért bízom benne, hogy minden rendben lesz.  

A bejárat a főkapun lesz. Ha az öltözőben szeretnétek saját szekrényt, 1000,- Ft kaucióért juthattok hozzá. A családtagoknak fizetni kell a belépőért, de a szentesi uszoda nem drága, így is megéri. Az élmény medencét lehet használni a verseny alatt, valamint délután 3-tól a 33-as medencét. A Wellnes részlegbe is lehet belépőt venni (szauna, sószoba, meleg vizes medencék)

Parkolni célszerűbb a Liget Csongrád felöli oldalán, ott van elég hely, s csak 100 méterrel kell többet gyalogolni. A másik oldalon valószínűleg nagyon kevés hely lesz. 

A verseny előtt mindenkinek (versenyzőnek, versenybírónak, rendezőnek, családtagnak a NEA pályázatok szabályai szerint alá kell írnia a jelenléti ívet két példányban. 

Az 1500 méteres gyorsúszás országos szenior bajnokság. Meglepetés éremmel jutalmazzuk azokat, akik ebben a számban az első három helyen végeznek. 

Akik Világ/Európa/országos csúcsot szeretnének úszni, kérjük töltsék ki az erre rendszeresített formanyomtatványt. Ez azért szükséges, hogy kiemelt figyelemmel tudjuk biztosítani azt, hogy amennyiben megúsztátok a csúcsot, az hitelesíthető legyen.

A rendezők nevében

Pólyáné Téli Éva