Elnökségi tájékoztató


2019.04.28
Az alábbiakban olvasható a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének elnökségének tájékoztatója az országos csúcsok, ranglisták, valamint a 2020-as tisztújítás kapcsán.

Az V. Duna Kupa értékelése

Az V. Duna kupa és fedett pályás országos bajnokság sikeres megrendezése kapcsán köszönjük a versenyszervező Kolonics Krisztián áldozatos munkáját, aki a magyar szenior úszás 49 éves történetében először rendezett országos bajnokságot Budapesten.

A versenyen egy Európa csúcs született. Dr. Venczel Kincső 200 méteres pillangóúszásban  2:27,71-es idővel új korcsoportos (45-49) Európa csúcsot ért el. Gratulálunk!

Ezen kívül 22 egyéni és 2 váltó országos csúcsot értek el a versenyzők. Minden országos csúcsot elérő versenyzőnek gratulálunk!

Virágos Éva az V. Duna Kupán és országos bajnokságon elsőként a magyar szenior úszók közül átlépte a 200-nál több (202)  szenior úszó egyéni országos bajnoki címet. Eddig rajta kívül 15-en értek el 100-nál több bajnoki címet. Gratulálunk a „két százados” jubileumhoz!

 

Az örökös bajnoki cím

A szenior úszók közül többen érdeklődtek az örökös bajnoki címmel kapcsolatban. Az örökös bajnoki cím ismertetését, elérésének pontos feltételeit itt olvashatjátok:

http://dszuk.hu/stati/orokos_bajnok.pdf.

Az eddigi örökös bajnokok és cím várományosok, minden szenior országos bajnokság után fris-sülő táblázatos listáját itt érhetitek el: http://dszuk.hu/stati/16orokba.htm

Az eddig elért egyéni bajnoki eredmények itt kérdezhetők le: http://dszuk.hu/stati/orokblek.htm

 

Egyéni és összetett egyesületi pontverseny

A 2019-es évben is meghirdetett egyéni és egyesületi - a ranglista versenyekkel illetve verseny-számokkal  folyamatosan frissülő - összetett pontverseny eredményeit az alábbi linkeken nézhetik meg a sporttársak.

Egyéni pontverseny állása itt http://dszuk.hu/ered/osszetett/egyenio/2016oegy.htm az egyesületi pontverseny helyezései itt http://dszuk.hu/ered/osszetett/2019ores.htm tekinthetők meg.

 

Felhívás a 2020-ban esedékes tisztújítás kapcsán

A 2019.04.13-ai elnökségen felvetődött, hogy a 2020-as év a hazai rendezésű felnőtt és szenior Európa bajnokságon kívül, a tisztújítást is jelenti a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének (MSZUOSZ) elnökségében és bizottságaiban. Egy teljes év van addig, ezért már most kérjük a sporttársakat gondolkodjanak kit jelölnének, illetve kik vállalnának az MSZUOSZ elnökségében és bizottságaiban tisztséget 2020-tól 2025-ig. A jelentkezőket arra kérjük, vegyék figyelembe az elnökség és a bizottságok által ellátandó feladatokat és úgy jelentkezzenek, hogy fel tudják vállalni a mellékelt táblázatban felsorolt 29 feladat elvégzését, ezáltal lefedve a sporttörvényi előírás és szövetségi szabályzatok által meghatározott munkát, a szövetség szakmai működésének folytonossága érdekében.

 Az MSZUOSZ elnöksége