Tájékoztató MSZÚOSZ közgyűléssel kapcsolatban


2020.03.26
Tekintettel a rendkívüli helyzetre, amelyet a világot sújtó koronavírus járvány miatt meghirdettek, a 2020. május 8-ra meghirdetett Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége évi rendes és egyben tisztújító közgyűlésének megtartása jelenleg bizonytalanná vált.

A helyzet természetesen változhat, de az eddigi tapasztalatok szerint nem valószínű, hogy ilyen gyorsan javulna a helyzet annyira, hogy a közgyűlés megtartását biztosra lehessen venni az eredeti időpontban. A jelenlegi helyzet változatlansága egyben a szentesi verseny megtartását is lehetetlenné tenné. 

Az MSZUOSZ elnökségének megbízatása 2020. májusában lejár, ezért a hivatalos ügyekben, amilyen például a NAV felé májusban benyújtandó beszámoló közgyűlési jóváhagyás és határozat nélkül, az addigra már ügyvezető elnökség nem járhat el. Ezzel együtt a jelenlegi helyzetben a közgyűlés előkészítése is megoldhatatlan technikai akadályokba ütközik. Mindezen okok miatt az MSZUOSZ elnöksége hivatalos halasztást fog kérni, a hivatalos mandátum lejárta előtt a benyújtandó beszámolóval kapcsolatos

Amennyiben szükségessé válik a rendes évi és a tisztújító közgyűlés későbbi időpontjáról a válsághelyzet feloldása után értesítjük a tagszervezeteket legkésőbb 2020. április 7-ig.

Minden sporttársunkat felkérünk arra, hogy sportemberhez méltó módon fegyelmezetten kövessék a hivatalos szervek felkéréseit, ajánlásait, utasításait, illetve az esetleges tiltó rendelkezéseket tartsák be a saját és a társadalom tagjainak érdekében. Kérjük, hogy különösen ügyeljünk idősebb sporttársainkra, lehetőség szerint segítsük őket, ha rászorulnak.

Budapest, 2020. március 24.

                                                                                MSZUOSZ elnöksége