Elnökségi közlemény a járványhelyzetet követően rendezendő szenior úszó versenyekkel kapcsolatban

2020.05.20
A 2020. március 16-ától elrendelt járvány helyzetben a szenior úszók túlnyomó többsége nem tudott edzeni. Budapest és Pest megye kivételével a május 4-ével felfüggesztett kijárási korlátozás is csak korlátozott lehetőséget biztosított a rendszeres úszásra. Egyelőre nem ismert az a dátum, amikor Pest megyében és Budapesten újra lehet edzeni, de egyes Pest megyei uszodákban május 29-ére tervezik a nyitást, Budapestről még nincs hír.

Ezért az MSZUOSZ elnöksége felhívja mindenki figyelmét, hogy a verseny rendezők kezdeményezésére kiírt versenyeken mindenki saját felelősségére vesz részt. Aki indulni szeretne azt az edzettségi és egészségi állapotának ismeretében tegye a nyári /2020. június, július/ szenior úszó versenyeken. Felkérünk mindenkit ügyeljen az érvényben levő, a járvány terjedését megakadályozni, elrendelt szabályok és rendeletek betartására. Mivel a szenior úszók elég nagy része 65 év feletti tehát a járvány által veszélyeztetett korosztály, amennyiben szükséges az általános óvintézkedések vagy az adott településen a polgármesterek által elrendelt szabályozás miatt, a versenyrendezők minden esetben, külön a verseny kiírásban és a helyszínen, hívják fel az érvényben levő korlátozások és szabályok betartására a versenyzők figyelmét.

A Gyulán 2020.0626-28-án kiírt 50. országos bajnoksággal kapcsolatban az elnökség, amennyiben sikerül  a versenyt megrendezni, a jubileumi 50. magyar szenior úszó országos bajnokságként tartja nyilván, a legjobb helyezést elérő magyar szenior úszó egyesület tag versenyzők, országos bajnokok lesznek. A verseny eredménye az összetett egyesületi és egyéni pontversenybe bele számítanak. Ugyanakkor a magyar szenior úszás örökös bajnoki számításban a 2020 as évben, egyelőre három bajnoki címmel csökkentjük a pontszám növelést (2024-ig évi 6 címmel emelkedik a szükséges összpontszám). Ezzel a bajnokságon induló vagy távol maradó szenior úszók érdekeit és esélyeit nem sértjük és mindenki számára kedvező döntést hozunk.

MSZÚOSZ Elnöksége