Őszi hosszú távú postaverseny versenykiírása


2020.10.06
Az idei évben a járványhelyzet miatt a tavaszi Hajós Alfréd emlékúszás elmaradt - az elmúlt évek hagyományát felújítva - a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége úgynevezett „Őszi hosszútávúszó postaversenyt” hirdet. A versenyt Magyarország bármely uszodájában és külföldön is meg lehet rendezni, szabadon csatlakozhat bárki az úszáshoz.

A táv teljesítése történhet edzésen vagy erre az alkalomra kiírt versenyen. Ha valaki ilyen verseny szervezését (időmérés, eredmények összegyűjtése és elküldése) vállalja, kérjük közölje, hogy a honlapunkon (www.mszuosz.hu) közzé tegyük, ezáltal minél többen csatlakozhassanak az úszáshoz.

 

A versenyen indulhatnak korosztálytól függetlenül, igazolt és amatőr úszók egyaránt. A fiatalabb versenyzők esetében: 8–19 évek között éves, 20 évtől öt éves korcsoportokban. Külön értékeljük a férfi és női versenyzőket.

 

A versenyen mindenki saját felelősségére indul. A sportorvosi ellenőrzés ajánlott! A kiskorú, 14 év alatti versenyzők csak felnőtt felügyelete mellett (szülő, edző, szülő által megbízott kísérő) vehetnek részt a versenyen.

 

A versenyen 2000 métert kell teljesíteni bármilyen úszásnemben, de az értékelés úszásnemtől függetlenül történik.

 

A verseny időpontja: 2020 október 05-től - december 31-ig.

Az eddigi tapasztalatok alapján és a rendhagyó helyzet valamint hosszú szenior úszó verseny hiányos időszak miatt, a postaverseny időtartamát hosszabbra szabtuk tehát az idei évben bármikor esetleg többször is teljesíthető.

 

Az időeredményeket korcsoportok szerint értékeljük, minden versenyhelyszínen elért eredményt összesítve. Mivel a versenyt különböző hosszúságú medencékben rendezhetik, ezért az értékelésnél a következő időt növelő korrekciót használjuk: a 25 méteres medencében 36 mp, 33 1/3 méteres medencében 18 mp. Ezek az idők a fordulók száma alapján számított tapasztalati értékek.

 

A verseny eredményeket egy excel táblázatban helységre és medence méretre (25m, 33 1/3m, 50m) külön táblázatban vagy, ha ugyanaz az adatközlő külön munkafüzetbe (a korrekciók miatt így egyszerűbb feldolgozni) e mailben kérjük  a következő címre  amattila56atgmail [dot] com (amattila56atgmail [dot] com)


Aki többször teljesíti a fenti időszakban kérjük a legjobb eredményét küldje el.

 

A nem a megadott formátumban küldött eredményeket nem áll módunkban értékelni.

 

Az eredményeket ezen a linken lehet lekérdezni: http://dszuk.hu/ered/ered.htm illetve közvetlenül itt http://dszuk.hu/oszihosszutav/oszivers.htm. Az idei évben elkészült a név szerinti lekérdezési lehetőség a Hajós Alfréd (1200 m) és az őszi hosszútáv (2000 m) is: http://dszuk.hu/oszihosszutav/hossznev.htm

 

A verseny díjazása: Minden kategória első három versenyzője oklevelet kap. Az okleveleket a magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége készíti el és a honlapról letölthető lesz.

 

A postaverseny a „fair play” szellemében kerül megrendezésre, ahol a részvevők sportszerű magatartását feltételezzük.

 

A postaversennyel kapcsolatos bővebb információért amattila56atgmail [dot] comc (amattila56atgmail [dot] com) címre írhatnak.


A részletes kiírás ész eredmény beküldő táblázat a mellékletben található. 

 

MSZÚOSZ