Sikeres volt a Tártkapus program Csongrádon


2020.09.07
A Magyar Szabadidősport Szövetség által kiírt nyertes pályázat megvalósítása ingyenes konditermi és uszodai mozgáslehetőséget kínált a város és térsége lakosai számára. A Csongrádi Senior Úszó és Szabadidősport Egyesület, valamint a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége támogatásának köszönhetően, februártól 20 héten át vehették igénybe a felkínált lehetőségeket.

A kialakult járványügyi helyzet miatt, rövid időre felfüggesztésre került a program, májusban ismét lehetőséget kaptak a folytatásra. A Sun Gym edzőteremben, szerdán és szombaton, ingyenes kardió edzések és kiscsoportos foglalkozások várták az érdeklődőket, a Csongrádi Gyógyfürdő és Uszodában csütörtök és pénteki napokon, ingyenes belépéssel, tartásjavító torna, aqujogging, aqufitness foglalkozások és úszás és színpadi tánc lehetőségét kínálták a szervezők. A résztvevők száma, hétről-hétre emelkedett. A foglalkozásokat képzett, kellő szakmai gyakorlattal rendelkező oktatók, edzők tartották.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tártkapus Program Csongrádon elérte célját, a rendszeres mozgás igényének felkeltésével, az aktív mozgás, sportolás lehetőségének biztosításával. A résztvevők pozitív visszajelzései, a helyi szakmai vezető tapasztalata alapján, a csoportos órák, nagyobb létszámú, további folytatására, nagyon nagy szükség lenne.