Sikeresen zárult a Tártkapus program Gyulán


2020.09.01
A Magyar Szabadidősport Szövetség által kiírt nyertes pályázat megvalósítása ingyenes tornatermi és uszodai mozgáslehetőséget kínált a város és térsége lakosai számára. A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége támogatásának köszönhetően, februártól, heti rendszerességgel, 20 héten át, ingyen vehették igénybe a felkínált mozgáslehetőséget.

A kialakult járványügyi helyzet miatt, rövid időre felfüggesztésre került a program, májusban lehetőség nyílt a tovább folytatásra. A Dr. Regele Károly Senior Úszó Klub által koordinált programon, hetente 1 alkalommal ingyenes, önvédelmi foglalkozások, kiscsoportos órák várták az érdeklődőket. Az uszodák megnyitásával, júniustól vizes foglakozásokon és úszó edzéseken vehettek részt a jelentkező, fiatalok, idősebbek egyaránt. A résztvevők száma, hétről-hétre emelkedett. A foglalkozásokat képzett, kellő szakmai gyakorlattal rendelkező oktatók, edzők tartották.

A Fitt, Egészséges Nemzetért Tártkapus Program Gyulán is elérte célját, a rendszeres mozgás igényének felkeltésével, az aktív mozgás, sportolás lehetőségének biztosításával. A résztvevők pozitív visszajelzései, a helyi szakmai vezető tapasztalata alapján, a csoportos órák, nagyobb létszámú, további folytatására, nagyon nagy szükség lenne.