Elindult a versenyengedély rendszer


2021.02.24
A Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége tájékoztatja a tagegyesületeket, sportolókat, hogy 2021.02.24-én elindította az elektronikus versenyengedély rendszerét.

A rendszer használatával kapcsolatos legfontosabb információk az alábbiak. Részletes tájékoztató az alábbi hírben érhető el. 

Ahhoz, hogy egy egyesület a sportolói részére versenyengedélyt tudjon igényelni az első és egyik legfontosabb, hogy az új rendszerbe egy, maximum két fő „csapatvezetőt” kell delegáljon és ennek a csapatvezetőnek az elektronikus rendszerben regisztrálnia kell.

A regisztrációhoz szükség van egy, az egyesületi elnök által adott meghatalmazásra (lsd minta), amennyiben a regisztrációt nem az egyesületi elnök végzi. Egyesületi elnök regisztrálása esetén kérjük a hatályos bírósági végzés másolatát csatolni.

A versenyengedélyező rendszer az alábbi címen érhető el, a regisztráció itt lehetséges: https://engedely.mszuosz.hu

Fontos, hogy a regisztrációhoz a csapatvezetők olyan e-mail címet adjanak meg, amelyet rendszeresen használnak, mert a regisztrációt vissza kell igazolni (előzetesen a használat előtt e-mailen). Ha nem érkezik meg a visszaigazoló mail, kérjük a spam mappát is ellenőrizzétek. Egy e-mail címről csak egy felhasználói regisztráció adható. Egy csapatvezető csak egy egyesület nevében adhat le kérelmeket. 

Egyéni, magánszemély általi versenyengedély kérelmezésre nincs semmilyen mód és lehetőség. Csak és kizárólag a szövetség tagegyesületének csapatvezetői tudnak regisztrálni, majd kérelmet benyújtani.

A versenyengedélyek igénylése során meg kell adni az igénylő sportoló adatait (papír alapú kérelem alapján), továbbá elektronikus formában fel kell tölteni az alábbiakat:

  • Sportolói igazolványkép – fénykép, (sportoló aktuális képmása jpg, bmp formátumban – max 2 MB)
  • Papír alapú kérelem szkennelt példánya (jpg, pdf, tif formátumban),
  • Sportorvosi engedély dokumentuma / Sportegyesületi tagsági könyv (jpg, pdf, tif formátumban), - a tagsági könyv esetében a személyi és a sportági oldalak, valamint a sportorvosi oldal szkennelése is szükséges.

Ezen dokumentumok megléte feltétele a kérelem benyújtásának, illetve ezek alapján nyújtható be a kérelem, amelyet a szövetség képviselője bírál el.  

 

A befogadott kérelmek véglegesítése a versenyengedély kérelem díjának befizetésével válik hatályossá. Addig nem kerül a versenyengedély kiállításra, amíg annak díja nincs befizetve.

A díj befizetése kizárólag a rendszerben online módon bankkártyával (vagy Apple/Google pay) lehetséges. Mivel a szövetség az egyesületek részére állít ki számlát, ezért kérjük, hogy lehetőleg az egyesület nevén lévő bankkártyát használjatok. Egyszerre több engedélyhez tartozó díj is fizethető, érdemes összevárni a kérelmek jóváhagyását és ezt követően egyben fizetni.

Amennyiben megtörtént a díj befizetése, akkor a versenyengedély jóváhagyásra / kiállításra kerül.

 

A rendszerrel kapcsolatos kérdéseket az engedelyatmszuosz [dot] hu címre küldjétek.

A versenyengedély rendszer sikeres bevezetése a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének és valamennyi tagegyesületének és sportoló tagjának közös ügye, ezért kérünk minden sportolót, csapatvezetőt, hogy türelemmel, kellő toleranciával és sportolóhoz méltón kezelje ügyintézési folyamatot is. 

Köszönjük!

MSZÚOSZ elnöksége