Bemutatkozás


Kedves Látogató!

Szeretettel köszöntjük a Magyar Szenior Úszók Országos Szövetségének új honlapján. Szövetségünk 2006. 10. 29-én alakult, azokat a magyarországi egyesületeket tömöríti, amelyek a 25 évnél idősebb úszók versenyeztetésének, edzésének megszervezését, biztosítását tűzték ki célul.

A szenior korosztály /külföldön a „Master” kifejezés használatos/ számára már nagyon régóta rendeznek különböző sportágakban, így úszásban is versenyeket. Magyarországon először 1971-ben rendezték meg Gyulán a szeniorúszók számára az első országos bajnokságot, Dr. Regele Károly volt, aki életre hívta, s haláláig főszervezője volt ezeknek. Később egyre több városban alakultak klubok, amelyek közül egyre többen vállalták fel országos és nemzetközi szenior úszóversenyek szervezését.

A nemzeti versenyek és bajnokságok után a kontinensbajnokságok, világbajnokságok, világjátékok rendszere is kialakult. Ezeken több ezren vesznek részt egy-egy alkalommal. Páros években világbajnokságot (2010-ben Göteborgban volt), páratlan években Európa-bajnokságot rendeznek. 2011-ben Yaltán kerül megrendezésre a XII. Európa-bajnokság. A magyar szeniorúszók a legeredményesebb nemzetek közé tartoznak a kezdetek óta. Számos világ- és Európa-bajnokkal, világ és Európa-csúcstartóval büszkélkedhetünk.

Kiemelkedő eredményeink mellett nagyon fontosnak és értékesnek tartjuk azt a munkát, amelyet az egészséges életmód népszerűsítése terén végzünk.

A honlapunkon tájékozódhat a hazai és nemzetközi versenyek kiírásairól, jegyzőkönyveiről. az MSZÚOSZ tagjairól, elnökségéről. Megtalálhatja és letöltheti a legfontosabb dokumentumokat. Közérdekű felhívásokat, tudnivalókat is közzéteszünk ezen az oldalon. Nyomon követheti az érvényes korosztályos csúcsokat, ranglistákat, teljesítményszinteket. Írhat levelet is az elnökség tagjainak. Tervezzük, hogy a hazai versenyekre történő elektronikus nevezést is biztosítjuk a későbbiekben.

Amennyiben tetszett honlapunk, kérjük ajánlja másoknak is és látogasson el hozzánk ismét.

MSZÚOSZ elnöksége